MRM CONSTRUCT

Cel mai simplu circuit electric de iluminat din apartament include elementele de baza : o lampa(cu incandescenta, fluorescenta, …), un intrerupator simplu(SPST), o doza de distributie si cablurile electrice de legatura.
Instalatia electrica este schitata in culori si nu respecta simbolurile
tehnice, dar este facuta pe intelesul tuturor celor ca vor sa realizeze o instalatie electrica de iluminat. Punctele negre reprezinta legaturile cablurilor electrice intre intrerupator si lampa, legaturi electrice ce se realizeaza manual in doza de distributie.

In partea dreapta e varianta extinsa de comanda, cu un intrerupator simplu, a doua sau mai multe becuri separate aflate pe tavan sau perete.

O precautie suplimentara impotriva curentarii este, asa cum se vede si-n desen, conectarea Nulului la partea filetata a fasungului(duliei) becului.
Impamantarea nu e inclusa in desen dar e obligatorie in cazul corpului de iluminat cu parti metalice exterioare.

Comanda a trei becuri cu un intrerupator dublu

Schema electrica de conectare a lustrei clasice cu trei brate utilizeaza un intrerupator dublu pentru comanda unui bec la una dintre pozitii respectiv a celorlalte doua becuri in derivatie in pozitia a doua.

. Impamantarea-i obligatorie cand lustra e metalica.O masura de protectie suplimentara e conectarea Nulului la partea filetata a fasungului fiecarui bec, ca in schema.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.

Tel. 0762907921

0721156415

One Response to Schita electrica a instalatiilor de iluminat

  1. robert says:

    Chiar azi am facut o instalatie cu intrerupator pt doua becuri de pe site-ul asta.Multumiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>